Palvelut

Rakennusinsinööritoimisto Jommi Suonketo tarjoaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden saada käyttöönsä valtakunnallista huippuosaamista home- ja kosteusvaurioiden sekä sisäilmaongelmien ja niiden korjaamisen saralta.

Pääosa toiminnasta on tuntiveloituspohjaista asiantuntijapalvelua. Tyypillisiä ongelmia, jossa ihmiset kääntyvät puoleeni ovat:

  • Sisäilmaongelman selvittäminen, etenkin jos tapaus ei ole aiempien tutkimusten avulla ratkennut.
  • Ongelmatapausten korjausten suunnittelu siten, että toimenpiteet ovat riittäviä, mutta eivät ylimitoitettuja.
  • Viime vuosina palvelujani on tarvittu usein homekoiran tekemien havaintojen jälkiselvittelyssä. Vaikka koiran hajuaisti onkin ihmiseen nähden ylivertainen, niin merkintöjen perusteella ei tule vetää suoria johtopäätöksiä vioista ja korjaustarpeista, koska usein koira on liiankin herkkänenäinen. Siksi näissä tapauksissa usein tarvitaankin vielä insinöörin herkkää kosketusta ja rakenteiden kunnon tarkempaa selvittelyä.
  • Oikeudellisissa riita-asioissa erilaisia selvityksiä ja lausuntoja kertyy suuria määriä, mutta kukaan ei analysoi tapausta kokonaisvaltaisesti. Toimintaani kuuluu tällaisten tietomäärien analysointi ja oleellisten näkökohtien seulominen. Tämä on koettu arvokkaaksi asiaksi lukuisissa riitatapauksissa, koska perimmäisenä tavoitteena tulee kuitenkin pitää aina kohteen ongelmien ratkaisemista oikeuden päätöksestä huolimatta.
  • Yksittäisissä tapauksissa teen myös kuntotarkastuksia kiinteistön kaupantekotilanteen selkeyttämiseksi. Kiireinen aikatauluni saattaa muodostaa tälle toiminnalle toisinaan ylipääsemättömän esteen.
  • Valtaosa aihepiiriin sisältyvistä mittauksista ja näytteidenotosta on mahdollista hoitaa kauttani. Periaatteeni on se, että laboratoriot laskuttavat omien hinnastojensa mukaisesti suoraan tilaajia, eli en toimi laskutuksen välikätenä vaan ainoastaan tuloksia tulkitsevana tahona.
  • Yksinkertaisimmillaan voit pyytää minut arvioimaan kiinteistösi kuntoa ja konsultoimaan järkevistä korjauksista ja niiden toteuttamistavasta.

Kommentointi on suljettu.