Henkilöhistoria

Jommi Juhani Suonketo, syntynyt vuonna 1967
Perheeseeni kuuluu vaimo, kolme lasta ja koira.

Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen teknilliseltä korkeakoululta (TTKK) vuonna 1993. Pääaineeni oli Talonrakennustekniikka ja sivuaineena oli Geotekniikka.
Olen työskennellyt TTKK tutkijana heti valmistumisestani lähtien.

Vuonna 1995 Suomessa  alettiin tosissaan puhua kosteus- ja homeongelmista. TTY oli alusta alkean mukana tutkimuksessa ja olin jo silloin mukana kahdessa kolmesta Opetusministeriön silloihin Homekoulu – tutkimushankkeen Case-kuntien selvittelyssä.
Siitä eteenpäin olen vastannut pääosasta rakennusten kosteus- ja homevaurioita sekä muita sisäilmaongelmia selvittävistä tutkimuksista. Tutkimuskohteina on ollut satoja kouluja, kunnantaloja ja muita julkisia rakennuksia ympäri Suomen. Urallani olen saanut kunnian tutustua kaikenlaisiin mielenkiintoisiin ja haastaviin tapauksiin aivan valtakunnan ylimmän johdon käyttämistä rakennuksista, tuomiokirkkoihin ja muihin historiallisiin kohteisiin.

Vuodesta 1997 alkaen olen tutkijantoimen ohessa pyörittänyt myös omaa yritystoimintaa toiminimellä Rakennusinsinööritoimisto Jommi Suonketo. TTY:n hyväksymän sivutoimen asiakaskunta muodostuu pääosin yksityisten ihmisten ongelmista, jotka eivät sellaisenaan kuulu TTY:n toimenkuvaan. Työni molemmat puolet hyötyvät selvästi tästä synergiasta. Kentältä saatavat kokemuksen antavat tutkijantyöhön uutta näkemystä ja toisaalta tutkimusmaailman kautta uusin tietämys edesauttaa ongelmakohteiden ratkaisemisessa.
2000 luvun alusta alkaen olen opettanut rakennusalan täydennys- ja pätevöitymiskoulutuksissa, kuten asuntokaupan kuntotarkastajan koulutus (AKK) ja kuntotarkastajien pätevöitymiskoulutus (RIL-Kiinko-RKL), miten rakennusten kuntoa tutkitaan.

Säännöllisiin opetustehtäviin ovat kuuluneet koko 2000 luvun ajan TTY:n opetuksessa kosteus- ja sisäilma-asioihin liittyvä opetus kuntotutkimuksen, pitkäaikaiskestävyyden ja korjausrakentamisen kursseilla. Viime vuosina olen myös opettanut Aalto-yliopiston korjausrakentamisen kurssilla märkätilojen tutkimista ja korjaamista.

Vuonna 2003 TTKK:n nimi muuttui Tasavallan Presidentin päätöksellä Tampereen teknilliseksi yliopistoksi (TTY), mutta Rakennusosaston toiminta säilyi ennallaan.
Vuodesta 2010 alkaen jätin TTY:n tehtäväni puolipäiväiseksi ja vuonna 2015 vähensin TTY:llä tehtävää työpanosta entisestään. Eli TTY on jäänyt sivutoimeksi ja pääosa työajasta kuluu oman toimiston parissa. Samassa yhteydessä siirsin luennoinnin nuorempien kollegojen vastuulle.

Tällä hetkellä toimin Elinkaaritekniikan tutkimusryhmän osa-aikaisena projektipäällikkönä/tutkijana/tutkimusapulaisena osallistuen  uusien tutkimusprojektien hankkimiseen, ohjaamiseen ja nuorempien tutkijoiden opastamiseen sekä osallistun mahdollisuuksien mukaan erityisasiantuntemustani vaativiin tehtäviin muissa tutkimushankkeissa.

Tämä jättää aiempaa enemmän työpanosta oman yritykseni kautta tehtäviin asiantuntijatehtäviin ja vapaa-ajan viettämiseen.

Harvinaisesta nimestä johtuen Jommi Suonketo nimisiä ihmisiä löytyy vain yksi kappale (Jommi = 28 kpl ja Suonketo = 10 kpl) joten tekemisiäni en pääse karkuun.

 

 

Kommentointi on suljettu.